4 באוגוסט 2014

לתעד לתעד לתעד

מי יגן על המתווך ?

התשובה: לתעד לתעד לתעד ועוד לתעד ולתעד

חלק מעבודת המתווך כוללת לא רק  להיות לויאלי ללקוח, להביאו אל הנכס ולסייע בידו להגיע אל העיסקה – אלא על המתווך תמיד לזכור כי הלקוח שלו יכול כמאמר הסלנג "להתהפך" ולראות במתווך כמי שלא עשה ולא פעל בעברו ביום התשלום. 

בפסק הדין הזה שאסקור יכול היה המתווך לסתור טענה טענה אשר העלתה הנתבעת כנגדו לאור הראיות והתיעוד של הפעולות אשר אשר שמר לעצמו (פירוט שיחות, מודעות, SMS , וואטסאפ  ועוד) הם אשר הגנו עליו ביום מתן פסק הדין

בפסק דין שניתן בבית משפט השלום בכפר סבא לפני ימים אחדים [ תא"מ 55470-01-12 רבניאן נ' יונגמן ]  כמו בפוסט הקודם גם בתיק זה עלתה שאלת "הגורם היעיל" וגם כאן נעזר בית המשפט בקווים המנחים של פס"ד מוסקוביץ נגד ביר.  על רקע הנתונים הנ"ל והעדויות השונות, ניתן לבדוק את הפרמטרים הרלוונטיים לענייננו, שנקבעו בפסיקה לבחינת היותו של התובע "הגורם היעיל" בעסקה:

א. הנכס נשוא העסקה - אין חולק בין הצדדים כי התובע הציג בפני הנתבעת את אותו הבית אשר בסופו של יום נרכש על ידי הנתבעת ובעלה.

ב. הסך ששולם עבור הבית -  הפער בין המחיר שבו נקב התובע לבין סך העסקה בסופו של יום עמד על סך של 160,000 ₪, שהם הפחתה בשיעור של 5%. אין המדובר בהפרש בשיעור משמעותי, שיש בו די בכדי לשלול את היותו של התובע "הגורם היעיל" בעסקה.

ג. חלוף הזמן - אין חולק שהתובע הציג בפני הנתבעת את הבית לראשונה ביום חתימת הסכם התיווך 5/11/2010. הערת האזהרה על הבית לטובת הנתבעת ובעלה נרשמה ביום 1/3/2011 ומכאן שחוזה המכירה נחתם עוד קודם לכן.  סך הכל חלפו פחות מ- 4 חודשים מרגע הצגת הבית  אין המדובר בפרק זמן משמעותי ויש בכך כדי לחזק את טענות התובע בדבר היותו "הגורם היעיל".

ד. מידת האינטנסיביות של פעולות המתווך - סוגיה זו עמדה במרכז המחלוקת שבין הצדדים.
מהאמור לעיל עולה במפורש כי התובע אכן שוחח עם הצדדים לעסקה הפוטנציאלית ובכלל זה עם המוכר ועם הנתבעת. מספר פעמים השיחות היו עוקבות (שיחה עם הנתבעת או בעלה ומיד לאחר מכן שיחה עם המוכר) וחלקן אף ארך זמן ניכר. 

הדבר מעיד על מעורבות ועל ניסיון של התובע לקרב את הצדדים לביצוע העסקה. 

אין חולק למעשה כי התובע לא השתתף במו"מ הסופי אשר הוביל לחתימת חוזה המכר במהלך חודש פברואר 2011. הדבר נובע מכך שהצדדים לעסקה נטרלו את התובע, שוחחו ביניהם במישרין ובחרו שלא לעדכן אותו במתרחש.

לסיכום התובע קיבל  פסק דין על מלוא תביעתו בצירוף הוצאות ושכר טרחת עו"ד

לפרטים נוספים : איל רוזין עו"ד 03-6953545



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה